Autostrada Pitești-Sibiu, coloana vertebrală a României, imagini video 3D

Ministerul Transporturilor, prin Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a publicat primele imagini 3D cu lotul dintre Piteşti şi Curtea de Argeş al autostrăzii A1, Piteşti-Sibiu, Astaldi a intrat în şantier.

Tronsonul 5 din autostrada Sibiu-Pitești are o lungime de 30 de kilometri, iar termenul de execuţie este de 48 de luni. Proiectul este unul amplu, care valorează 1,7 miliarde de lei şi cuprinde:

13 poduri;
3 pasaje;
un viaduct;
3 noduri rutiere la Curtea de Argeş, Băiculeşti şi Bascov;
2 spaţii de servicii, câte unul pe fiecare sens, care vor fi amenajare modern;
2 parcări de scurtă durată, de-o parte şi de alta a drumului;
2 centre de coordonare şi întreţinere, la Bascov şi la Curtea de Argeş.
Pentru acest tronson autorizaţia de construire a fost emisă în iunie. Imaginile 3D, publicate de CNAIR pe pagina de Facebook, au fost realizate de Astaldi, compania care va construi tronsonul de autostradă.

„A fost lansată licitaţia pentru proiectarea conexiunii oraşului Râmnicu Vâlcea cu autostrada Sibiu-Piteşti, via DN 73C. Aşa-numita secţiune 6 a A1 Sibiu-Piteşti este inclusă în Masterplanul General de Transport al României şi este împărţită în două segmente: Primul, cu o lungime de 11 km, se întinde de la Curtea de Argeş la Tigveni. Aici sunt în plan lucrări de refacere a structurii rutiere, amplasarea unor elemente de siguranţă rutieră, montarea unui sistem modern de scurgere a apelor şi consolidări punctuale ale drumului. Al doilea segment, de la Tigveni la Râmnicu Vâlcea, presupune lucrări de modernizare pentru 13 km din DN 73C şi construirea unui drum nou, de 3 km, care va face legătura între A1 şi drumul naţional”, a anunţat ministrul Transportturilor.

Traseul Autostrăzii Sibiu – Piteşti este în prezent compus din următoarele sectoare:

– Lotul 1. Sibiu – Boiţa, 13,17 km
– Lotul 2. Boiţa – Cornetu, 31,33 km
– Lotul 3. Cornetu – Tigveni, 37,40 km
– Lotul 4. Curtea de Argeş – Tigveni, 9,86 km
– Lotul 5. Piteşti – Curtea de Argeş, 30,35 km
– Lotul 6 ar fi o ramură separată care ar pleca din Râmnicu Vâlcea astfel încât să conecteze oraşul la autostrada Piteşti – Sibiu prin Tigveni, aflat la 10 kilometri de Curtea de Argeş.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *