Când încep lucrările pentru construirea lotului 5 din cea mai așteptată autostradă

Directorul general al CNAIR Mariana Ioniță anunța că lucrările pentru construirea lotului 5 din autostrada Sibiu-Pitești încep la sfârşitul lunii mai, cel târziu la începutul lunii iunie.

„Pe lotul 5, aproape de Piteşti au început şi o serie de lucrări pregătitoare, organizarea de şantier, instalarea staţiilor de beton, de asfalt, se pare că la sfârşitul lunii mai, printr-o organizare bună şi punerea la punct a tuturor documentelor (n.r. Autorizaţie de Construire – AC şi Ordinul pentru Începerea Lucrărilor – OIL), cel târziu la începutul lunii iunie, şantierul va începe şi aici şi vom avea circa 47 de kilometri de autostradă în lucru între Sibiu şi Piteşti, alte trei sectoare fiind în procedură de achiziţie publică”, declara Mariana Ioniţă, director general CNAIR.

În mai 2020 oficialii CNAIR au semnat contractul pentru proiectarea şi execuţia lotului 5 cu italienii de la Astaldi din Italia pentru 1,7 miliarde lei, valoarea estimată în procedura de achiziţie fiind de 1,8 miliarde lei.

Termenul contractual de execuţie 43ani, iar garanţia este de 10 ani. Pe traseu sunt prevăzute 12 poduri, 6 pasaje, un viaduct şi 3 noduri rutiere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *