Nu se mai poate reduce perioada de suspendare a permisului

Judecătorii nu mai pot reduce perioada de suspendare a permisului sau decide anularea acesteia în cazul unei contestații a procesului verbal, potrivit promotor.ro.

O metodă folosită de șoferi pentru a rămâne cu permisul în buzunar este, în mod obișnuit, contestarea procesului verbal prin care s-a aplicat măsura suspendării permisului. Această practică va deveni istorie, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a dispus că judecătorii nu se vor putea pronunța asupra proporționalității dispuse prin intermediul procesului verbal. Cu alte cuvinte, aceștia nu vor putea aprecia dacă suspendarea permisului este necesară sau nu ori dacă perioada de suspendare ar trebui să fie mai mică decât cea dispusă prin procesul verbal.

„Instanța de judecată, învestită cu soluționarea plângerii contravenționale formulate împotriva unui proces-verbal de contravenție, prin care s-a aplicat sancțiunea complementară a suspendării temporare a exercitării dreptului de a conduce un autovehicul (…) nu are posibilitatea să examineze proporționalitatea acestei sancțiuni complementare”, se arată într-o comunicare a ICCJ.

detalii pe promotor.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *