Comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean intervine în scandalul privind restricţiile impuse transportatorilor de marfă la frontierele Germaniei

Restricţiile coronavirus impuse la frontierele Germaniei pun în pericol sănătatea şoferilor de camioane, a declarat comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean, atrăgând atenția că, în plus, măsura creează blocaje.

UE au convenit la începutul lunii că, deşi sunt libere să impună interdicţii de călătorie pentru a proteja sănătatea publică, transporturile de marfă ar trebui protejate şi că, dacă măsurile retrictive provoacă perturbări, restricțiile ar trebui ridicate.

„Cred că Germania ar trebui să se întrebe dacă nu cumva e cazul”, a spus Adina Vălean, comisarul european pentru Transporturi, potrivit Mediafax, care preia Politico. De duminică, Germania solicită camionagiilor care se întorc din regiunea Tirolului din Austria şi din Republica Cehă să se înregistreze în prealabil şi să facă dovada unui test coronavirus negativ.
„Bineînţeles că provoacă perturbări. Este o sarcină pentru lucrătorii din transporturi, de la riscurile la care se expun în centrele de testare, deoarece trebuie să-şi părăsească camionul, până la faptul că există costuri suplimentare, deoarece aceste teste nu sunt gratuite”, a spus pentru, Adina Vălean.
Adina Vălean a mai precizat că este îngrijorată că cerinţele de testare îi obligă pe şoferi să stea în cozi mari la graniţe.

detalii pe digi24.ro

Foto: Profimedia Images

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *