Ministerul Sănătății avertizează! Ce măști nu sunt recomandate

Ministerul Sănătății nu încurajează folosirea măștilor cu supapă

Ministerul Sănătății a lansat un apel pe rețelele de socializare, îndemnând oamenii să nu folosească măștile cu supapă. Potrivit mesajului, acestea sunt ineficiente în eforturile de oprire a transmiterii COVID-19.

„Măștile cu supapă nu sunt recomandate pentru a fi utilizate în contextul pandemiei de coronavirus.Aceste măști sunt destinate lucrătorilor industriali pentru a preveni respirația prafului și particulelor în timp ce supapa se închide la inhalare. Cu toate acestea, supapa se deschide la expirare, permițând virusurilor să treacă prin deschiderea supapei.”, a notat Ministerul Sănătății.

Totodată, sunt citate recomandările organizațiilor internaționale cu privire la acest tip de măști. „organizațiile internaționale recomandă ca aceste măști să nu fie purtate în pandemie din cauza riscului ca particulele virusului SARS-CoV-2 să fie răspândite, ducând astfel la posibilitatea infectării altor persoane.”

Potrivit mesajului, „tipurile de măști recomandate sunt:

✔️ Măștile care acoperă în întregime nasul și gura;

✔️ Măștile din țesătură cu cel puțin două straturi, care se pot spăla și refolosi;

✔️ Măștile care se așază bine pe părțile laterale ale feței și care nu prezintă spații pe unde pot pătrunde/elimina particule.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *