Nicuşor Dan habar nu are cât a costat metroul Eroilor-Drumul Taberei

Nicuşor Dan a declarat că datoriile curente ale Primăriei Capitalei sunt de 2,5 miliarde de lei, iar suma înseamnă aproximativ cât a costat realizarea metroului din Drumul Taberei, potrivit news.ro. Linia de Metrou Magistrala 5 Secțiunea Râul Doamnei – Eroilor (PS Opera) inclusiv Valea Ialomiței a însemnat o investiție de peste 5 miliarde de lei

El a adăugat că sunt blocate, din luna august a anului trecut, conturile PMB, motiv pentru care de exemplu nu pot continua lucrările pentru Prelungirea Ghencea. Primarul general a solicitat sprijinul Guvernului, însă a precizat că Primăria nu va cere mai mulţi bani decât alte administraţii locale atunci când va fi realizat proiectul de buget pentru acest an, iar PMB va ieşi cu un proiect de buget în jurul datei de 1 februarie, conform news.ro.

„Vreau să reafirm că oraşul acesta are un uriaş potenţial, vreau să asigur bucureştenii că în 5-6 ani Bucureştiul va fi un centru regional, economic, academic şi cultural. Prin urmare, dincolo de problemele curente cu care ne confruntăm şi care nu sunt deloc plăcute, vreau să dau acest mesaj de speranţă: Bucureştiul va deveni un oraş care vom fi cu toţii mândri şi Primăria Capitalei este din acest moment partenerul acestor uriaşe potenţialităţi pe care bucureştenii le au. La preluarea mandatului am spus că priorităţile mele pentru primele două luni, noiembrie, decembrie, vor fi criza financiară, criza sanitară şi criza termoficării. Pentru ianuarie mai avem două crize, avem o criză pe mediu şi o criză pe deşeuri şi bineînţeles prioritatea lunii ianuarie este elaborarea bugetului şi a programului de investiţii pentru anul acesta şi pentru anii următori. În februarie vom începe să operaţionalizăm marile lucrări de investiţii pe care bucureştenii le aşteaptă, în special cele din zona de trafic, infrastructură rutieră şi termoficare”, a afirmat Nicuşor Dan, într-o conferinţă de presă susţinută joi la sediul PMB.

El a mai solicitat eşalonarea datoriei la ANAF, prin STB, iar plafonul de îndatorare să fie ridicat.

„Încep cu zona financiară pentru că este cea mai mare problemă cu care ne confruntăm în acest moment. Datoriile curente ale Primăriei Capitalei sunt 2,5 miliarde lei. Vreau să înţelegeţi sau vreau să exemplific ce înseamnă 2,5 miliarde de lei. 2,5 miliarde lei înseamnă aproximativ cât a costat metroul din Drumul Taberei, înseamnă aproximativ cât costă podul de la Brăila peste Dunăre sau înseamnă 10.000 de apartamente şi toţi banii ăştia noi ar trebui să-i plătim acum, asta înseamnă datorie curentă, noi ar trebui să plătim acum, în momentul ăsta cât costă tot metroul din Drumul Taberei, aici ne-au adus floricelele şi concertele şi târgurile şi companiile municipale.

Dacă această accelerare va continua pe viitor, poate duce la o micșorare a zilelor obișnuite de acum”. spune Nicușor Dan.

detalii pe hotnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *