Marius Șumudică, subiectul unui scandal rasist în Turcia: „Un circar! Se comportă ca un țigan”. Din păcate, cei de la FRF nu spun nimic

Antrenorul român Marius Șumudică a fost subiectul unui derapaj rasist, în direct la televiziunea turcă „A Spor”.

Mehmet Büyükekşi, președintele lui Gaziantep, spune că Marius Șumudică are un salariu de 1,2 milioane de euro și că ar vrea o mărire substanțială, până la 1,9 milioane de euro, conform gsp.ro.
Antrenorul român are altă variantă. Spune că primește sub un milion de euro, sumă care e împărțită cu oamenii din staff.
Erman Toroglu, un fost fotbalist și arbitru turc, în acest moment analist la postul TV „A Spor”, a avut o ieșire rasistă la adresa lui Marius Șumudică. Pe fondul neînțelegerilor financiare dintre antrenor și Gaziantep, Toroglu a spus, conform Megahaber27: „Acel antrenor e un circar. Nu am văzut de mult un așa actor. Nu am mai văzut așa ceva. Unde se crede? Se comportă ca un țigan, un țigan!”.
Ender Bilgin, moderatorul emisiunii, a intervenit: „Vă rog, nu puteți spune asta”. Nu a reușit să își înduplece invitatul, care a continuat cu limbajul incalificabil: „Ce să nu spun, fraților? Cum să îi spun, cerșetor?”. După o pauză publicitară, lucrurile s-au mai calmat, Toroglu recunoscându-și greșeala: „Le cer scuze rromilor. Trebuie să știe că eu chiar îi iubesc foarte mult”. Prea târziu. Conform presei din Turcia, televiziunea va avea de pătimit.
Recep Erdogan, intervenție în scandalul de rasism provocat de Colțescu
Anterior, Recep Erdogan, președintele Turciei, a reacționat imediat și categoric după derapajul rasist al lui Sebastian Colțescu, din timpul meciului PSG – Bașakșehir, când l-a identificat pe Pierre Webo drept „ăla negru”.

În acel moment, Erdogan a scris: „Reprezentanții noștri condamnă remarca rasistă făcută împotriva lui Pierre Webo, unul dintre tehnicienii lui Bașakșehir. UEFA trebuie să ia măsuri dure! Susținem necondiționat lupta contra rasismului și discriminării”.

Cum scandalul a căpătat deja amploare în Turcia, rămâne de văzut care va fi reacția acum, când Marius Șumudică este în postura de victimă.

detalii pe gsp.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *