Rareș Bogdan a găsit vinovații pentru tragedia de la Piatra Neamț

Prim vicepreședintele PNL, europarlamentarul Rareș Bogdan, a explicat de ce liderii PSD țin atât de mult la menținerea spitalelor sub coordonarea Consiliilor Județene.

El susține că în acest fel banii publici sunt „drenați”. Ca exemplu pozitiv el a ținut să menționeze cazul de la Cluj, unde liberalul Alin Tișe conduce și coordonează eficient spitalul.

„Îmi amintesc ziua de 20 mai și atunci marea preocupare a PSD a fost să modifice ordonața Orban în care nu erau de acord ca spitalele să nu aibă manageri numiți de minister, ci să continue să fie numiți de președinții de Consiliul Județean, de baronii locali. Drenarea banilor prin sistemul de sănătate publică este o realitate, iar baronii locali o fac.

Faptul că procurori locali, servicii au dormit este o altă hachiță…

Există un alt CJ, cum e la Cluj, unde managerii au șefi de 10 ani, unde sunt exemplu de management. Sau la Oradea. Și aceste două județe tot în România se află și arată altfel”, a spus europarlamentarul Rareș Bogdan la postul B1TV.

Zece oameni și-au pierdut viața în incendiul de la Piatra Neamț, iar mai multe persoane sunt în stare gravă. Spitalul de la Piatra Neamț se află în subordinea Consiliului Județean, condus de Ionel Arsene (PSD).

În ultimul an spitalul a avut 8 manageri.

stiripesurse.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *