Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, ultimatum pentru primarii de sector

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat luni că a solicitat o situaţie a planurilor de acces în pieţe.

„Până joi, primarii de sector au termen să ne înainteze situaţiile pieţelor, fie pieţe pe care le administrează ei înşişi, prin Administraţia Pieţelor sau alte structuri, să spună dacă au planuri sau nu au planuri de acces cu circuite şi să ne înainteze situaţia pieţelor private pe care ei le-au autorizat să funcţioneze”, a spus Nicuşor Dan referitor la deciziile luate în şedinţa Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) de luni.
Potrivit acestuia, o echipă a Direcţiei de Urbanism din Primăria Capitalei va realiza planurile pentru pieţe. „Cred că nu până în weekend-ul acesta, dar până în weekend-ul viitor, vom avea pentru toate pieţele din Bucureşti planuri care o să fie respectate prin Poliţia Locală şi Naţională, care o să fie prezente acolo, astfel încât să nu mai avem mari aglomerări de oameni în pieţe”, a spus primarul general.
El a adăugat că un alt aspect stabilit în şedinţa CMBSU a fost să se comunice foarte clar obligaţia de decalare a programului pentru operatorii publici şi privaţi. „Primarii de sector care au luat parte la întâlnire s-au obligat ca pentru toate instituţiile din subordinea lor să facă această decalare de program şi noi o să ne asigurăm inclusiv pentru operatorii privaţi care funcţionează pe raza municipiului Bucureşti că vor respecta această prevedere legală”, a adăugat Nicuşor Dan.
Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a spus că va fi sporit numărul controalelor în pieţe şi în târguri. AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *