Israelul a înregistrat 9.000 de cazuri în doar 24 de ore

Israelul a înregistrat miercuri un nou record de contagieri zilnice cu COVID-19, aproape 9.000 de cazuri, în pofida izolării decretate la nivel naţional în urmă cu aproape două săptămâni, relatează EFE, potrivit Agerpres.

Ministerul Sănătăţii a anunţat joi cea mai înaltă cifră de contagieri în ultimele 24 de ore, 8.919, după realizarea a peste 68.000 de teste. Rata infectării este foarte ridicată în această ţară de 9 milioane de locuitori. Aproximativ 13,6% din rezultate sunt pozitive, un procent care aproape se dublează în cazul populaţiilor ultraortodoxe.
Numărul total al contagierilor în ţară este în creştere şi se apropie de un sfert de milion, dintre care 69.000 sunt active în acest moment.
În total, 810 dintre pacienţii spitalizaţi sunt în stare gravă – 206 dintre ei conectaţi la ventilatoare – depăşind astfel pragul de 800 de pacienţi gravi pe care autorităţile l-au marcat cu linie roşie pentru sustenabilitatea sistemului sanitar.
Numărul deceselor a crescut deja la 1.571, dintre care o treime s-au înregistrat în ultima lună. Spitalele nu sunt încă în pragul colapsului, dar capacitatea lor este pusă sub o mare presiune, iar autorităţile sanitare se tem că nu vor putea face faţă creşterii afluxului de bolnavi, potrivit ziarului digital Times of Israel.

detalii pe stiripesurse.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *