Autostrada Sibiu-Pitești- lotul 5 Pitești-Curtea de Argeș – 12 poduri, un viaduct, 6 pasaje și 3 noduri rutiere

Traseul lotului 5 din autostrada Sibiu-Pitești, în lungime de 30,35 km începe în zona localităţii Curtea de Arges și contiuă paralel cu râul Argeș până la actuala centură a Municipiului Pitești.

Viteza de proiectare pentru cei puțin peste 30 km de autostradă este de 120 km/h, iar platforma autostrăzii este de 26,00 m lătime. Principalele lucrări constau în construcția a 12 poduri, un viaduct, 6 pasaje, 3 noduri rutiere, un spațiu de servicii, un centru de întreținere și coordonare, o parcare de scurtă durată. Contractul pentru acest tronson a fost semnat în luna iunie cu constructorul italian Astaldi și prevede 12 luni perioadă de proiectare și 48 de luni de execuție.

În data de 14 aprilie 2019 CNAIR a semnat contractul de proiectare și execuție pentru secțiunea 1, Sibiu – Boița, în lungime de 13,17 km.
Pentru Secțiunea 2, Boița – Cornetu, (inclusiv Secțiunea 1, Lot 2) în lungime de 31.33 km (din care Secțiunea 2: 30,35 km și Secțiunea 1, Lot 2: 0.98 km) sunt în curs investigații geotehnice suplimentare, cu finanțare din asistența tehnică acordată de către Ministerul Fondurilor Europene, urmând ca după efectuarea acestor studii, să se finalizeze documentația tehnică și să fie demarată procedura de atribuire a contractului de proiectare și execuție.

Lungime totală de peste 122 de km

Secțiunea 3, Cornetu – Tigveni, în lungime: 37,40 km, are ca termen estimat pentru lansarea procedurii de licitație a contractului de proiectare și execuție sfârșitul lunii iunie 2020. Procedura de atribuire a contractului de proiectare și execuție pentru Secțiunea 4, Tigveni – Curtea de Argeș este în perioada de evaluare oferte, care ar trebui să se încheie până la data de 15 iunie, conform datelor din SEAP. Autostrada Sibiu – Piteşti va avea o lungime de 122,11 kilometri şi va fi împărţită în cinci loturi, Sibiu – Boiţa, Boiţa – Cornetu, Cornetu – Tigveni, Tigveni – Curtea de Argeş şi Curtea de Argeş – Piteşti, va avea opt noduri rutiere şi nouă tuneluri. Autostrada Sibiu – Piteşti este o parte importantă a Coridorului 4 Pan-European, care traversează ţara de la vest la est.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *