Gabriela Firea somează Guvernul Orban să redeschidă un spital

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a solicitat, miercuri, „măsuri de urgenţă” din partea Guvernului pentru redeschiderea Spitalului Colentina pentru pacienţii cronici.

„Astăzi se împlineşte o săptămână de la declaraţia ministrului Sănătăţii care a afirmat la televizor (…) că se redeschide Spitalul Colentina pentru toţi pacienţii cronici, peste 20.000 de pacienţi lunar. (…) Marcăm o săptămână de la o minciună, pentru că Spitalul Colentina în continuare e închis pentru bolnavii cronici, a avut întotdeauna până într-o sută sau o sută şi ceva de pacienţi COVID-19 care puteau fi preluaţi de spitalele de boli infecţioase şi tropicale din Capitală sau Ministerul Sănătăţii putea pregăti ca spital suport COVID un alt spital de mai mici dimensiuni, nu unul de 860 de paturi şi unde sunt secţii unice în ţară sau foarte rare. (…) Solicităm măsuri de urgenţă, măsuri ferme din partea Guvernului, astfel încât Spitalul Colentina să se redeschidă pentru pacienţii cronici”, a afirmat Firea, la şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Ea a precizat că peste 60% dintre pacienţii acestui spital sunt din ţară, iar ceea ce se întâmplă este „o mare nedreptate”.

„Protestez aşadar faţă de minciuna transmisă acum o săptămână că se redeschide a doua zi Spitalul Colentina şi că va primi aviz de la DSP şi se dovedeşte încă o dată, din păcate, că Ministerul Sănătăţii este departe de nevoile bucureştenilor, este imun practic la strigătul de alarmă al bolnavilor cronici care au nevoie de medicii de la Spitalul Colentina şi este în dispreţ total faţă de Bucureşti”, a adăugat Gabriela Firea. AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *