VIDEO! Emisiunea Drumurile Noastre-FCC Construcction, cel mai mare constructor din Spania acuzat că nu plătește subcontractorii pentru lucrări pe calea ferată

Firmele străine care derulează contracte de sute de milioane de euro pe calea ferată, uită să plătească subantreprenorii.

Cel mai bun exemplu este contractul pentru modernizarea unor tronsoane de la cale ferată între Sighișoara-Simeria-Arad-Curtici. Pentru modernizarea unor porțiuni de cale ferată și a unor gări, firma FCC Construcction, cel mai mare constructor din Spania, prezent în România, nu achită restanțele contractuale față de subantreprenori.

Orion Autoinvest are de recuperat aproximativ un milion de euro de la FCC Construcction SA Barcelona, Sucursala Bucuresti pentru neplata unor servicii, conform unui memoriu transmis premierului Ludovic Orban, ministrului Transporturilor, Lucian Bode și directorului general al CFR SA, Ioan Pintea. Mai exact, în urma unui contract comercial, Orion Autoinvest SRL, în calitate de de producător și prestator de servicii a dus la îndeplinire furnizarea de structuri metalice, tabliere și copertine metalice către constructorul FCC Construcction, firma care a derulat un contract cu CFR SA pentru lucrăride infrastructură de cale ferată în zona Mediaș-Daneș-Micăsasa-Acățari.

Din luna iulie 2018, facturi și garanții emise legal de Orion Autoinvest SRL, reprezentând o sumă totală de 4,22 milioane de lei nu sunt acceptate la plată de FCC Construcction

FCC Construction are probleme și cu Intralpin, firmă care a transmis o scrisoare Guvernului României prin care solicită plata directă în vederea încasării restanțelor contractuale de la FCC Construcction , in valoare totală de aproximativ 6 milioane de lei.

Conform documentelor, suma de aproximativ 6 milioane de lei este pentru diverse lucrări privind proiectul Reabilitatea liniei de cale ferată Frontieră-Curtici-Simeria, parte componentă a Coridoului IV Pan-European pentru circulația trenurilor cu viteza maximă de 160 km/h, tronsonul 3: Simeria-Gurasada.

În prezent, pe rolul instanțelor de judecată este un proces între firma Intralpin și FCC Construcction.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *