Emisiunea Drumurile Noastre: Ambuteiaj de guvernanți pe autostrada Transilvania

autostrada sibiu pitesti

autostrada sibiu pitesti

Dacă săptămâna trecută premierul Ludovic Orban a comparat Brașovul cu Roma, din punct de vedere al sintagmei că toate drumurile duc la Roma, vineri, șeful Executivului se află în apropiere de Cluj, orașul unde autostrada Transilvania se intersectează cu autostrada Sebeș-Turda.

După 16 ani de la începerea autostrăzii Transilvania în lungime de aproximativ 405 km, proiect demarat de fostul premier Adrian Năstase și fostul ministru al Transporturilor Miron Mitrea, românii au la dispoziție numai 65 km de autostradă. 16 ani în care americanii de la Bechtel au plecat din România după ce au încasat peste 1 miliard de euro și au finalizat aproximativ 52 km de autostradă.
Nimeni, nicio autoritate din România nu are curajul să mergă la Ministerul Transporturilor să ridice contractul cu Bechtel.
Procurorii spun că a dispărut contractul cu americanii de la Bechtel pentru autostrada Transilvania, bă băieți, contractul cu americanii de la Bechtel, original, vă așteaptă la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.
Să revenim la evenimentul din weekend, în prezența premierului Orban si a ministrului Transporturilor Lucian Bode, directorului general al CNAIR, Marina Ioniță a semnat un nou contract pe Autostrada Transilvania cu un constructor din România.
Mai mult, guvernamentali au anunțat finalizarea licitației pentru construcția unui lot din drumul expres Pitești-Craiova, proiect vital pentru economia României.

Invitat
Lucian Șova-fost ministru al Transporturilor, deputat membru în Comisia de Transport
Prin telefon
Gabriel Budescu-director tehnic în cadrul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *