Starea de alertă este noua situație în care se află România

Guvernul a aprobat hotărârea privind instituirea stării de alertă, în conformitate cu prevederile Legii 55/2020.
Potrivit Hotărârii de Guvern, starea de alertă se instituie pe întreg teritoriul ţării, începând cu data de 18 mai, pe o durată de 30 de zile.

Premierul Ludovic Orban: ”Am instituit starea de alertă în conformitate cu prevederile Legii 55, care intră în vigoare începând de astăzi. Atât timp cât este evident că acest virus generează riscuri majore pentru viaţa oamenilor, orice comportament care nu este corect şi care poate duce la infectarea concetăţenilor noştri trebuie sancţionat.”

Starea de alertă maximă


„Odată cu adoptarea hotărârii de guvern, continuăm, practic, starea de alertă care a fost instituită prin hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență, dar, ca să am o exprimare plastică, trecem de la stare de alertă la stare de alertă maximă. Legea ne conferă toate pârghiile și instrumentele pentru a putea asigura respectarea măsurilor, a regulilor care sunt stabilite pentru a apăra sănătatea și viața oamenilor.
În următoarea perioadă, toate ministerele, toate autorităţile care se află în subordinea sau în coordonarea ministerelor trebuie să fie mobilizate la maxim. Ministerul Afacerilor Interne prin poliţie, jandarmerie, poliţia de frontieră şi prin toate structurile, inclusiv prin poliţia locală, care este subordonată operaţional poliţiei naţionale, va trebui să se implice cu toate forţele pentru a asigura respectarea regulilor.” a declarat Ludovic Orban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *