Guvernul Orban, pași importanți în lupta cu coronavirusul

Guvernul liberal condus de Ludovic Orban a facut în ultimele zile pași importanți în lupta cu coronavirusul.

Premierul Ludovic Orban a afirmat că, în ultimele zile, au ajuns în ţară aproximativ patru milioane de măşti FFP 2 şi FFP 3 care sunt distribuite către spitale şi zonele de urgenţă.

”În ultimele zile au intrat în ţară aproximativ 4 milioane de măşti FPP2 şi FPP3, care sunt esenţiale pentru personalul din spitale, din zona de ambulanţe, de UPU. Toate aceste materiale sunt distribuite şi vor asigura protecţia personalului medical sau nemedical din spitale, care interacţionează direct cu cei care sunt bolnavi sau cu ceilalţi pacienţi care ar putea fi bolnavi.
De asemenea, capacitatea de testare a crescut constant. La ora actuală putem procesa peste 4.000 de teste zilnic, iar obiectivul nostru este să depăşim până luni 5.000 de teste zilnice, astfel încât diagnosticarea să se poată face pe un termen de maximum 24 de ore din momentul solicitării.
La Ministerul Apărării a fost validat un prototip de ventilator, care este supus testărilor şi sper să începem să îl producem cât mai curând. De asemenea, o companie americană ne-a pus la dispoziţie proiectul de fabricaţie şi încercăm să pornim producţia de ventilatoare în România, cu parteneri din România, cum ar fi Dacia Renault.
Am găsit soluţii pentru a putea produce în România şi substanţe dezinfectante.
Am acordat sprijin efectiv mai multor companii care doresc să înceapă producţia de măşti, de combinezoane. Deja se produc măşti chirurgicale. De asemenea, se produc combinezoane în România.” a declarat Ludovic Orban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *