CNAIR decontează bani grecilor de la Aktor pentru o autostradă abandonată

În ultimii trei ani, fiecare ministru al Transporturilor și director al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii are grijă să deconteze facturi unei firme care a abandonat lucrările lotului 2 din autostrada Sebeș-Turda.

Sub atenta supraveghere a ministrului Transporturilor, Lucian Bode, șefa Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Mariana Ioniță se pregătește să achite o factură de circa 700.000 de euro pentru grecii de la Aktor, firma care a abandonat lucrările autostrăzii Sebeș-Turda, Lotul 2. Chiar dacă grecii de la Aktor au nevoie de 7 ani pentru aproximativ 24 km de autostradă, Guvernul Orban achită facturi pentru un proiect abandonat. Conform, Registrului Operațiunilor Generatoare de Obligații de Plată din cadrul CNAIR, grecii de la Aktor au depus o factură în valoare de 3,46 milioane de lei pentru proiectare și execuție autostrada Sebeș-Turda, Lotul 2, km 17-+000 – KM 41+250.

La sfârșitul anului trecut, peste 1,5 milioane de euro au fost decontați grecilor de la Aktor.
Mai exact, grecii de la Aktor Societate Tehnica Anonima-constructorul autostrazii Sebeș-Turda, lotul 2 au depus, în data de 23 Decembrie, la Registrul Operațiunilor Generatoare de Obligații de Plată din cadrul CNAIR, o factură în valoare de 6,53 milioane de lei pentru proiectare și execuție autostrada Sebeș-Turda, Lotul 2, km 17-+000 – KM 41+250.
Conform CNAIR, Autostrada Sebes-Turda Lot 2 costă 549,33 milioane de lei, iar după cinci ani de la începerea lucrărilor, stadiul proiectului este de aproximativ 60%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *