Guvernarea PNL încurajează munca

PNL a transmis un comunicat din presă prin care anunţă că în urma amendamentului introdus de deputatul Florin Roman, peste 21.000 de persoane apte de muncă şi care refuză să lucreze, au rămas fără ajutorul social.

Florin Roman, liderul grupului PNL din Camera Deputaților: ”În cursul anului trecut, am depus un amendament, cuprins într-o lege adoptată de Parlament, prin care am propus ca oamenii care sunt apți de muncă și refuză un loc de muncă să nu mai primească venitul minim garantat, sub forma unui ajutor social. Urmare a acestui amendament, numărul beneficiarilor de ajutor social, din rândul celor care pot munci, a scăzut cu 21.193 persoane.

Este cifra confirmată oficial de ministrul Muncii, Violeta Alexandru, la o interpelare pe care am făcut-o în calitate de deputat PNL. În timpul celor trei luni de la preluarea guvernării, PNL a redus, în urma controalelor de fond, numărul asistaților sociali apți de muncă, de la o medie de 235.000 persoane la 166.059. Cei care au refuzat să opteze pentru un loc de muncă, în conformitate cu pregătirea lor, au pierdut ajutorul social și nu vor mai putea reveni cu o cerere decât peste 12 luni.

Tot fără ajutor social au rămas și cei care pot lucra dar nu s-au prezentat la două sesiuni de angajare în baza ofertelor de muncă ale Ministerului Muncii.


Din discuțiile purtate cu Ministerul Muncii, am reținut ca sunt comparate bazele de date, se fac verificări complexe, astfel încât să nu mai existe cazuri când beneficiari ai ajutorului social, oameni apți de muncă, veneau la primărie să-și ridice ajutorul social din bolizi de lux, sau locuiau în adevărate vile. PNL este hotărât sa reducă la minim numărul ajutoarelor sociale, iar de aceștia trebuie sa beneficieze doar cei care au cu adevărat nevoie. Guvernarea PNL încurajează munca, nu nemunca.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *