Iohannis anunță noul șef al Guvernului

Președintele Klaus Iohannis a început astăzi, de la ora 12.00, consultările cu partidele parlamentare, fiind așteptat să-l desemneze premier tot pe liberalul Ludovic Orban, în încercarea de a ajunge la alegerile anticipate. Iohannis a precizat însă că, dacă va constata în cadrul consultărilor că nu există o majoritate pentru dizolvarea Parlamentului, va ”insista” pentru votarea unui guvernu construit în jurul PNL.

UPDATE 12.58: Consultările PSD cu președintele Klaus Iohannis au început. Delegația social-democraților este formată din Marcel Ciolacu, Paul Stănescu, Claudiu Manda, Mihai Weber și Titus Corlățean.

UPDATE 12.29: ”I-am prezentat președintelui mandatul decis de CN al PNL, propunerea de premier este În conformitate cu hotărârea CN în persoana președintelui partidului, subsemnatul L. Orban. I-am prezentat decizia PNL de a susține întrunirea condițiilor constituționale pentru declanșarea alegerilor anticipate”, a declarat Orban, la finalul consultărilor.

”România are nevoie de o bună guvernare, de un Parlament format din oameni competenți și onești care să reprezinte cu adevărat interesele și aspriațiile cetățenilor români, (…) de o majoritate stabilă care să pună în practică reformele. I-am prezentat acest obiectiv și decizia ca parlamentarii PNL să participe la procedurile de învestire, dar să nu voteze pentru că, repet, pentru a se întruni condițiile constituționale care să dizolve acest Parlament, dominat de paralamentarii născuți din pixul lui Dragnea, este necesară respingerea a două propuneri de premier”, a mai spus Orban.

detalii pe hotnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *