Poliția rutieră este folosită doar pentru coloane oficiale și amenzi?!

Ultimele zile ne-au devoalat o realitate năucitoare. Poliția rutieră are doar două atribuții în trafic: să facă loc prin trafic coloanelor oficiale și pentru a da amenzi. Atât. Siguranța și încrederea nu mai sunt de actualitate în ceea ce-i privește pe simplii cetățeni, supranumiți și contribuabilii.

Pe Valea Prahovei s-a întâmplat un eveniment nemaiîntâlnit. Au fost coloane de autoturisme care s-au intins pe zeci de kilometri. La fel și pe Valea Oltului. De fapt, ca in fiecare weekend sau sărbătoare legală.

Ceea ce a lipsit cu desăvârșire au fost polițiștii care să fluidizeze traficul.

Au fost zărite unele mașini pe care scria Poliția, dar ocupanții lor erau ocupați cu rețelele de socializare. Sau poate cine știe, erau ocupați cu radarele, ca nu cumva autoturismele să depășească 10 kilometri pe oră. O fi o nouă prevedere în legislația rutieră.

Probabil că polițiștii consideră că soferii români conduc preventiv și își doresc să ajungă odihniți acolo unde se duc. Pe lângă infrastructura proastă, noi credeam că oboseala și stresul ar fi cauza accidentelor, dar concluzia lucrătorilor din minister este alta.

Doar fraierii ăia de polițiști locali care crează atâtea confuzii cu Poliția Națională, mai stau ca fraierii prin intersecții prin București. Niște neprofesioniști amatori!

Probabil, dacă am avea polițiști de circulație care ar și munci, nu am mai avea deficit de piloți de elicopter la SMURD!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *