EXCLUSIV! Ministrul Transporturilor Lucian Bode, îngenuncheat de grecii de la Aktor pentru o autostradă abandonată

Șeful CNAIR, Sorin Scarlat, aghiotantul fostului ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc decontează facturi unei firme care a abandonat lucrările lotului 2 din autostrada Sebeș-Turda.

Înainte de Crăciun, sub ochii ministrului Transporturilor, Lucian Bode, șeful Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Sorin Scarlat se pregătește să achite o factură de peste 1,5 milioane de euro grecilor de la Aktor, firma care a abandonat lucrările autostrăzii Sebeș-Turda, Lotul 2. Chair dacă grecii de la Aktor au nevoie de 6 ani pentru aproximativ 24 km de autostradă, Guvernul Orban achită facturi pentru un proiect abandonat.

Mai exact, grecii de la Aktor Societate Tehnica Anonima-constructorul autostrazii Sebeș-Turda, lotul 2 au depus, în data de 23 Decembrie, la Registrul Operațiunilor Generatoare de Obligații de Plată din cadrul CNAIR, o factură în valoare de 6,53 milioane de lei pentru proiectare și execuție autostrada Sebeș-Turda, Lotul 2, km 17-+000 – KM 41+250.

Conform CNAIR, Autostrada Sebes-Turda Lot 2 costă 549,33 milioane de lei, iar după cinci ani de la începerea lucrărilor, stadiul proiectului este de aproximativ 60%. Eliberarea amplasamentului în zona km 40+000 prin procedura de executare silită și slaba monitorizare a antreprenorului sunt principalele probleme.

foto: ziaruldesalaj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *