EXPLODEAZĂ dosarul protestelor din 10 august Convorbirile radio ale Jandarmeriei de la protestul din 10 august au fost desecretizate

Jandarmeria București a desecretizat convorbirile radio de la protestul din 10 august 2018, iar luni vor fi trimise Parchetului 248 de ore de înregistrări, a declarat sâmbătă pentru HotNews.ro ministrul de Interne Marcel Vela. „Cine a greșit va plăti. Vor fi și sancțiuni administrative”, a afirmat Vela.

„Luni vom trimite Parchetului 248 de ore de convorbiri desecretizate din totalul de 250 de convorbiri radio ale Jandarmeriei. Pentru cele două ore rămase încă analizăm pentru că ele conțin date despre obiective păzite, date regăsite și reglementate de alt tip de regulamente militare. Aseară a fost la minister o echipă condusă de Bogdan Despescu (numit recent secretar de stat în MAI – n.r.), care a verificat ceea ce s-a desecretizat de către unitățile de Jandarmerie de la Constanța, Ploiești, Craiova și București și de ce nu s-au desecretizat cele două ore de convorbiri rămase”, a declarat ministrul de Interne.

El a spus că acest demers era o necesitate pentru ancheta Parchetului, iar cei care au greșit vor plăti. „Cei care nu au respectat regulamentele militare vor suferi și sanctiuni administrative”, a afirmat Vela.

Ministrul de Interne a mai spus că auditul care are loc în acestă perioadă la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență se va încheia cel mai probabil la finalul săptămânii viitoare, iar următoarea unitate vizată de verificări ale conducerii Ministerului de Interne va fi Jandarmeri. hotnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *