UMBRA lui Boc-secretar general la Transporturi și post cheie în CNAIR

Continuă numirile controversate în rândul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR)!

Mai exact, Adunarea Generală a Acționarilor s-a întrunit marți pentru a aviza numirea în Consiliul de Administrație a patru membri. Aceștia ar urma să fie numiți prin guvernanța corporatistă, ceea ce le va securiza pozițiile în fața unor revocări.

Controversa provine din trecutul celor cinci personaje, toți fiind apropiați ai fostului ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc.

Primul dintre aceștia este Septimiu Buzașu, fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor. Ștefania Gabriella Ferencz, „umbra” fostului Premier Emil Boc și secretar general al Ministerului Transporturilor a primit un post de membru in Consiliul de Adminidtrație al CNAIR.

O altă propune vine cu numele lui Ionuț Marșala, director General Adjunct Economic la CNAIR. În 2012, despre Ionuţ Maşala presa nota că se afla nu doar la conducerea CNADNR, ci era și membru în Consiliile de Administraţie la companiile Sorocam şi Plastidrum, ambele câştigătoare ale mai multor contracte cu statul pe construcţii şi semnalizare rutieră de drumuri.

O altă propunere este Mihaela Mocanu, „mâna dreaptă a lui Cuc” în Ministerul Transporturilor.

Cea din urmă numire vine în persoana lui Fabian Țircă, secretar general adjunct în Ministerul Transporturilor, adus de Răzvan Cuc chiar din Giurgiu de unde provenea și el.

Decizia finală privind numirea acestora va fi luată în Adunarea Generală a CNAIR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *