Dan Barna cere o corectă reprezentare a românilor din Diaspora în Parlamentul României

După alegerile din primăvară și cele recente din toamnă, în care românii din Diaspora au avut o prezență istorică la urne, președintele USR Dan Barna cere creșterea numărului de parlamentari care să-i reprezinte pe românii răspândiți pe toate meridianele:

„Este o datorie și o urgență să asigurăm corecta reprezentare a românilor din Diaspora în Parlamentul României și o putem face chiar săptămâna aceasta printr-un vot dat legii depusă în urmă cu un an în Parlament.”

În context, Dan Barna continuă prin a-l felicita și pe președintele reales Klaus Iohannis:

„Îl felicit pe Klaus Iohannis, îi felicit pe românii de acasă și din Diaspora pentru mobilizarea extraordinară. Este victoria românilor care-și doresc o țară modernă și democratică. Este rezultatul luptei începute în ianuarie 2017, în stradă, care a continuat în 10 august, împotriva regimului penalilor.

Aștept de la președintele Klaus Iohannis să fie mai implicat decât a fost în primul mandat și să înceapă imediat discuțiile cu partidele politice pentru declanșarea alegerilor anticipate. Este momentul să trimitem PSD în istorie.

…. Președintele României trebuie să dea un semnal și pentru susținerea alegerilor locale în două tururi pentru a îndepărta baronii PSD, sursa puterii acestui partid retrograd și clientelar.

Victoria de astăzi este sfârșitul regimului Dragnea și un început pentru schimbarea profundă a României în țara la care visăm…” a comentat Dan Barna pe pagina personală de socializare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *