Românii din afara ţării pot vota sâmbătă, la cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, între ora locală 7,00 şi ora locală 21,00, la acest scrutin ei având la dispoziţie trei zile pentru a se prezenta la urne.

Cetăţenii românii din străinătate au putut vota vineri între ora locală 12,00 şi ora locală 21,00, iar duminică urnele vor fi deschise între ora locală 7,00 şi ora locală 21,00. Alegătorii care la ora 21,00 se află la sediul secţiei de votare, precum şi cei aflaţi la rând în afara acestuia pot să îşi exercite dreptul de vot până la ora locală 23,59.

Până vineri la ora 22,00 la secţiile din străinătate au votat la urne 92.000 de cetăţeni români, conform datelor furnizate de Biroul Electoral Central (BEC).

De asemenea, 17.503 români au ales să voteze prin corespondenţă, potrivit BEC.

Cele mai multe secţii sunt în Spania, 143, iar în Italia au fost aprobate 142. În Germania, Autoritatea Electorală Permanentă a aprobat 79 de secţii de votare, iar în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord – 72.

Românii din Franţa pot vota la prezidenţiale într-una dintre cele 50 de secţii aprobate de AEP. Cinci dintre acestea sunt în Paris.

Harta şi lista secţiilor de votare din străinătate pot fi consultate pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe, anume www.mae.ro. Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *