Viorica Dăncilă anunță soarta lui Raed Arafat

Viorica Dăncilă a lăsat să se înțeleagă, joi seara, la România TV, în emisiunea lui Victor Ciutacu, că în cazul în care ar ajunge președintele României, Raed Arafat, amenințat cu demiterea de către Klaus Iohannis, ar putea să îi fie consilier la Palatul Cotroceni.

”Da (n.r. dacă i-ar putea fi consilier). Este un om pe care eu îl apreciez. Încă un motiv pentru care oamenii nu trebuie să îl voteze pe Klaus Iohannis. Cum poate președintele României să încalce, din nou, Constituția, să îl dea afară din Guvern, să stabilească el. E președintele dictator, care își permite orice și nu îl sancționează nimeni. E un om care urăște foarte mult.”, a precizat Viorica Dăncilă.

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat joi, la Galaţi, că Guvernul face o evaluare în cazul secretarului de stat Raed Arafat şi că aşteaptă ca săptămâna viitoare să primească un răspuns lămuritor.

„Am solicitat o soluţie de la Guvern şi aştept săptămâna viitoare să primesc un răspuns lămuritor, ca să nu spun altceva. Nu o să fac eu o evaluare, dar Guvernul va face o evaluare şi voi insista pe lămuriri în acest sens”, a spus Iohannis, întrebat cum a rămas cu schimbarea lui Raed Arafat.

Pe 13 noiembrie, preşedintele Klaus Iohannis a mărturisit că a fost „răscolit” de înregistrarea intervenţiei de la Clubul Colectiv, apărută în spaţiul public, şi a precizat că aceasta trebuie analizată de cei care cercetează faptele petrecute atunci. Întrebat dacă secretarul de stat Raed Arafat ar trebui să rămână în continuare în Guvern, preşedintele a spus că prim-ministrul Ludovic Orban şi echipa lui „vor face o analiză şi vor da un răspuns pe tema aceasta”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *