Surprize pentru turul II! Cine ar putea câștiga alegerile prezidențiale

Din toate sondajele de opinie reiese că președintele Klaus Iohannis are locul asigurat în finala prezidențială din 24 noiembrie, de pe prima poziție. Necunoscuta este al doilea candidat din finală.

Dacă intră Viorica Dăncilă (PSD) în turul doi, atunci este de așteptat ca ALDE și Pro România să meargă spre un sprijin pentru candidatul social-democrat, în timp ce Klaus Iohannis să atragă electorat de la USR, PMP și UDMR. De asemenea, pe scena politică se vorbește că în acest scenariu se deschid ușile pentru o serie de negocieri mai ample: PMP și ALDE vor intra sub asediul PSD și PNL și discuțiile pleacă de la alianțe electorale pentru anul viitor sau chiar fuziuni.

Prezența ridicată din Diaspora este de rău augur până acum pentru candidatul PSD, social-democrați având la europarlamentare 2,41% în străinătate. Pe de altă parte, în țară, din primele 10 județe la prezență la vot la primele ore ale dimineții, 7 sunt fiefuri social-democrate și cea mai mare prezență se înregistrează în Teleorman, județul din care provine Dăncilă

detalii pe stiripesurse.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *