Viorica Dăncilă a făcut marele anunț

Premierul Viorica Dăncilă a fost față în față cu Mihai Gâdea la „Sinteza zilei” și a răspuns la cele mai importante întrebări ale momentului.

Iată principalele declarații ale premierului:

DESPRE MOȚIUNE

– Moțiunea nu va trece, Guvernul nu va cădea. Și spun acest lucru pentru că eu cred în responsabilitatea membrilor Parlamentului României.

– Sunt convinsă că în fiecare partid există nemulțumiri, există anumite lucruri care ar trebui să meargă altfel, dar nimic nu va justifica faptul că ai votat pentru o politică de austeritate, pentru a aduce în loc nimic, pentru a arunca țara în instabilitate.

– Președintele Iohannis nu mai știe de separația puterilor în stat și vrea să și le subordoneze pe toate. Acest lucru este de neacceptat și cred că toți cei care văd asta vor sancționa acest lucru.

– Am avut discuții cu parlamentari de la alte partide, dar am văzut în spațiul public niște lucruri care m-au îngrozit și o iresponsabilitate care ne poate costa ca țară: că s-au cumpărat deputați, senatori. Toate aceste informații sunt citite și în plan extern și nu ne fac bine ca țară.

– Este normal să discut – mulți dintre parlamentari au vrut să discute cu mine și să mă întrebe ce va fi, cum va fi, ce va urma. Mulți erau interesați de ce investițiile locale.

– Cred că mâine vor fi mulți care vor da dovadă de responsabilitate. Toți românii vor urmări care va fi votul pe moțiune și va fi greu să explici că ai dat un guvern jos și vii cu nimic. Nu avem încă o alternativă nici pentru programul de guvernare și nici pentru cabinet.

– PSD va intra în sală, dar nu va vota. Cvorumul îl vom asigura, ei vor trebui să-și asigure cele 233 de voturi ‘pentru’.

detalii pe antena 3.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *