Răsturnare, în ecuația moțiunii

O luptă pe viață și pe moarte se duce în aceste zile între PSD și Opoziție pentru voturile la moțiunea de cenzură. 237 de parlamentari au semnat documentul depus de PNL, inclusiv patru social-democrați, fiind prima moțiune de cenzură a Opoziției din acest mandat cotată cu șanse bune să fie adoptată și să ducă la demiterea Guvernului.

Surse guvernamentale au declarat pentru presshouse.ro că moțiunea nu trece pentru că nu numai 22 de parlamentari votează documentul PNL.

Miniștrii și secretarii de stat au primit ordin de la conducerea partidului să stea în aceste zile numai prin Parlament și să obțină orice fel de parlamentar care să le garanteze că nu va vota pentru moțiunea de cenzură.

Operațiunea este coordonată de Florin Iordache și Ionel Arsene, baronul de Neamț, fosta mână dreaptă a lui Liviu Dragnea, și este construită pe mai multe niveluri: în primul rând sunt abordați supărații din PSD, cei care au semnat moțiunea, cei care au plecat de curând din partid către Pro România, oamenii lui Tăriceanu din ceea ce a mai rămas din ALDE, și PMP.

detalii pe digi24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *