Vești care anunță în aer românii din Anglia. Planul privind BREXIT!

Boris Johnson a publicat noile propuneri privind Brexitul pe care le-a înaintat Comisiei Europene spre analiză și care includ reglementarea problemei graniției cu Irlanda de Nord și a uniunii vamale. Premierul Marii Britanii a transmis însă UE că nu mai este prea mult timp pentru negocieri privind un acord.

Într-o scrisoare către președintele în exercițiu al CE, Jean Claude Juncker, premierul Boris Johnson spune că ”acest guvern vrea să ajungă la un acord, așa cum toată lumea cred că dorește. Dacă nu putem să ajungem (la o înțelegere -n.red), asta va reprezenta un eșec pentru care vom fi cu toții responsabili ”. Premierul britanic a mai susținut că a avut în vedere un ”compromis rezonabil și echitabil”.

Cele cinci propuneri avansate de Boris Johnson vizează:

Irlanda de Nord va fi parte de teritoriului vamal al Marii Britanii, pe deplin, și nu a pieței vamale a Uniunuii Europene la sfârșitul perioadei de tranziției

    Respectarea acordului Belfast

    Un angajament ferm al colaborării de durată între Marea Britanie și Irlanda

    Crearea unei zone speciale de reglementare pentru toți în Irlanda

    Acoperirea tuturor produselor, inslusiv a celor din domeniul agriculturii și al industriei alimentare

    Executivul și legislativul din Irlanda vor avea posibilitatea de a promova noi acorduri de reglementare.

Astfel, planul lui Boris Johnson se axează pe înlocuirea backstopului, respectiv a politicii negociate de fostul premier Theresa May cu Uniunea Europeană pentru a previni problemele la granița cu Irlanda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *