RADET începe testele pentru calorifere

RADET anunţă că, din 23 septembrie, va începe încărcarea cu apă a instalaţiilor de alimentare cu energie termică, pentru pregătirea pentru sezonul rece.

Acţiunea este necesară pentru pregătirea reţelei de termoficare în noul sezon de încălzire 2019 – 2020.

„Precizăm că data exactă privind începerea furnizării agentului termic pentru încălzire, conform prevederilor H.G. nr. 425/1994, modificată prin H.G. nr. 337/2018, va fi anunţată ulterior. Rugăm consumatorii RADET să ia toate măsurile necesare pentru finalizarea lucrărilor la instalaţiile interioare din imobile, pentru a evita incidentele (inundaţii în apartamente) ce pot apărea odată cu încărcarea acestora. Asociaţiile de Proprietari racordate la sistemul centralizat de termoficare trebuie să se asigure că instalaţiile interioare proprii de alimentare cu energie termică sunt în stare de funcţionare şi că lucrările din interiorul imobilelor sunt finalizate”, potrivit sursei citate.

RADET precizează, într-un comunicat de presă, că, potrivit prevederilor legale, debranşarea instalaţiilor interioare de încălzire şi/sau pentru apă caldă menajeră ale consumatorilor de energie termică dintr-un condominiu nu poate fi efectuată pe parcursul sezonului de încălzire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *