Klaus Iohannis: Guvernul PSD a făcut mult rău României

Președintele României, Klaus Iohannis a atacat fara menajamente în conferința de presă de ieri guvernul PSD condus de Viorica Dăncilă, aducând acuzații foarte grave:

”Tragedia cumplită de la Caracal ne-a arătat cât de multe și de profunde sunt disfuncționalitățile din interiorul unor instituții ale statului. Incompetența, lipsa unor proceduri clare, corupția, indiferența, toate acestea au dus la un deznodământ cutremurător: incapacitatea statului de a salva viețile propriilor cetățeni.

Am cerut Guvernului ca până la finalul lunii august să adopte o serie de măsuri astfel încât, în situații precum cea de la Caracal, să nu mai existe întârzieri criminale în acțiunea organelor statului. Am și indicat Guvernului în ședința CSAT din 30 iulie ce măsuri esențiale ar trebui luate cu prioritate.

PSD, preocupat însă de soluţionarea crizelor interne, continuă să ignore rezolvarea urgenţelor care sunt importante pentru cetăţeni şi care au un impact direct asupra vieţii şi siguranţei lor de zi cu zi.

Așa se face că legea recursului compensatoriu nu a fost abrogată, deși a generat numeroase efecte negative.

Am ajuns aici pentru că guvernele din ultimii ani au umplut țara de incompetenți în funcții, au fost dați afară prea mulți profesioniști și au fost puși în locul lor oameni incapabili.

Guvernul PSD a făcut mult rău României și ar fi trebuit să plece demult.
Românii își doresc o altă guvernare și o vor avea, o guvernare responsabilă, pentru ca împreună să facem România funcțională.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *