Cât vom fi obligați să lăsăm bacșiș de la 1 octombrie?

Printr-un proiect de ordonanță pus recent în dezbatere la Ministerul Finanțelor Publice (MFP), se arată că la noi se va opta pentru varianta în care bacșișul, chiar și reglementat și impozitat prin legea fiscală, să rămână tot o sumă de bani pe care o lăsăm dacă vrem și în cuantumul dorit.

Totuși, chiar și pentru clienți există câteva aspecte care se vor schimba, de la 1 octombrie, când ordonanța va intra în vigoare.

Proiectul de ordonanță de Guvern pus de miercuri în dezbatere la MFP nu ne va obliga pe noi, clienții, să lăsăm bacșiș, de la 1 octombrie, când va intra în vigoare reglementarea bacșișului. De altfel, proiectul le interzice firmelor să ne condiționeze serviciul sau bunul de acordarea unei sume în plus ca bacșiș.

Totuși, vom observa însă câteva schimbări de la 1 octombrie:

– vom primi o notă de plată, înainte să plătim, pe care o să regăsim și o rubrică referitoare la bacșiș; acolo va trebui să bifăm o sumă între 0-15%; prin urmare, bacșișul va avea o limită maximă din contravaloarea consumației;

– vom putea lăsa bacșiș și electronic, cu cardul, nu doar numerar;

– vom primi un bon fiscal pe care va fi trecut și bacșișul (același bon sau unul distinct).

La livrările la domiciliu chestiunea va fi puțin diferită. Aici, proiectul prevede că nu  e obligatorie trecerea bacșișului pe bon.

detalii pe avocatnet.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *