Primii bani pentru cea mai așteptată autostradă din România

Guvernul va adopta, joi, hotărârea privind declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional „Autostrada Sibiu – Piteşti” – Secţiunea 1 Sibiu – Boiţa, potrivit listei proiectelor de acte normative care vor fi incluse pe agenda şedinţei Guvernului.

„Se aprobă declanşarea procedurii de expropriere a imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional «Autostrada Sibiu Piteşti» – Secţiunea 1 Sibiu – Boiţa, expropriator fiind statul român, reprezentat de Ministerul Transporturilor, prin Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – S.A.”, arată proiectul de hotărâre de Guvern.

Suma estimată de Ministerul Transporturilor pentru exproprieri este de peste 5 miliarde de lei.

„Sumele individuale estimate de expropriator, aferente despăgubirilor pentru imobilele proprietate privată, care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional «Autostrada Sibiu Piteşti» – Secţiunea 1 Sibiu – Boiţa, situat pe amplasamentul prevăzut la art.1, aflate pe raza localităţilor Şelimbăr, Tălmaciu, Boiţa din Judeţul Sibiu, sunt în cuantum total de 5.001 mii lei şi sunt alocate de la Bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, în conformitate cu Legea bugetului de stat pe anul 2019, nr. 50/2019, la capitolul 84.01 «Transporturi», subcapitolul 03 «Transport Rutier», titlul 58 «Proiecte cu finantare din fonduri externe nerambursabile aferente cadrului financiar 2014 – 2020», articolul 58.03 – «Programe din Fondul de Coeziune (FC)»”, arată proiectul de act normativ.

Sumele individuale se virează de către Ministerul Transporturilor, în termen de cel mult 30 de zile de la data solicitării acestora, într-un cont bancar deschis pe numele Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere – S.A. la dispoziţia proprietarilor de imobile proprietate privată care constituie coridorul de expropriere.

mediafax

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *