Record negativ pentru Valentin Dorobanțu, șeful CFR Călători: 17 ore pe ruta București-Timișoara

Un tren de noapte a parcurs ruta București-Timișoara în aproape 17 ore, în loc de 9 ore şi jumătate, conform digi24.ro.

Ghinionul i-a urmărit pe nefericiţii călători încă din Gara de Nord. Cei care s-au grăbit, de teamă că ar putea pierde trenul, au făcut-o degeaba. Garnitura s-a urnit abia după o primă întârziere.

La Bucureşti Nord, la ora 21.20, trebuia să avem plecarea să ajungem la Timişoara. A avut iniţial 20 de minute întârziere şi apoi cred că am mers undeva la vreo 15 de minute nu mai ştiu la ce staţie ne-a oprit, la ce gară şi ne-a ţinut până la 2 jumate noaptea. Ajuns cu greu undeva în judeţul Olt, s-a oprit din nou. Pentru că linia de contact a luat foc. Așa că trenul groazei a mai făcut o pauză, de data aceasta mai substanțială: 3 ore. Şi n-a fost ultima.

După Caransebeş, locomotiva s-a stricat din nou. Aşa se face că trenul care ar fi trebuit să ajungă la destinaţie la ora 6 şi 55 de minute a intrat triumfător în Gara Timişoara abia la ora 14.00.

Reprezentanţii CFR dau vina pe o furtună care i-a împiedicat să intervină mai repede. Adrian Vlaicu, purtător de cuvant SNCFR: „În cursul nopții a avut o întârziere de 289 de minute, generată de vijelia care a avut loc pe zona București-Videle. Au fost liniile închise și trenul a trebuit să aștepte redeschiderea liniei. În cursul nopții și pe furtună nu putea nimeni să ajungă la tren. Trenul a fost prins de ruperea de fire de contact în zona calamitată.”

detalii pe digi24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *