FOTO! Guvernul Ungariei, atac la adresa României. Ministerul Afacerilor Externe din România reacționează

Guvernul de la Budapesta a publicat pe un site oficial un text care acuză Tratatul de la Trianon ca distrugând națiunea maghiară. Mai mult, Executivul condus de Viktor Orban a publicat o fotografie de propagandă care sugerează că România a rupt Transilvania de la Ungaria. Ministerul Afacerilor Externe din România a transmis un mesaj pe Twitter, conform digi24.ro.

”Ministerul Afacerilor Externe din România condamnă cu fermitate evocarea istoriei de către înalți oficiali maghiari prin referiri la harta Imperiului Austro Ungar dinainte de Trianon, ceea ce încalcă esența și principiile UE, față de care România rămâne ferm angajată”, se arată în mesajul MAE.
Pe site-ul guvernamental About Hungary a apărut o declarație a secretarului de stat Árpád János Potápi care spune că Tratatul de la Trianon a distrus economia Ungariei, dar și societatea și sistemul politic al acesteia. Potapi a spus la un post de televiziune că Unagrai a fost forțată acum 99 de ani să semneze Tratatul în Castelul Trianon de la Versailles, și că acesta ar fi fost gândit intenționat să distrugă Ungaria.
Declarațiile lui sunt însoțite de o hartă istroică care sugerează că statele vecine au rupt bucăți din Ungaria, inclusiv România figurând cu o mână desenată care rupe Transilvania din corpul Ungariei.

digi24.ro

foto: adevarul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *