Modificări privind munca femeilor până la 65 de ani

Salariatele care, deși ajung la vârsta standard de pensionare și îndeplinesc condițiile să se pensioneze pentru limită de vârstă, dar vor să mai rămână la muncă până la 65 de ani vor trebui să ceară continuarea raportului de muncă într-un termen mai scurt decât acum, potrivit unei legi aplicabile de sâmbătă, conform avocatnet.ro.

Anul trecut, Codul muncii a primit prin OUG nr. 96/2018 câteva modificări pe partea de încetare automată a contractului de muncă în cazul salariatelor care îndeplinesc condițiile pentru pensionare. Mai exact, în urma unei decizii a Înaltei Curți de Casație și Justiție, s-a decis că e discriminatoriu că bărbații pot munci până la 65 de ani (când e vârsta standard de pensionare pentru aceștia), iar femeile, nu. Așa că a fost modificat Codul muncii pentru a li se permite și acestora, în baza unor cereri, să muncească și peste momentul la care ajung la vârsta standard de pensionare – dacă vor asta, desigur.

Ca orice altă ordonanță, și OUG nr. 96/2018 a trebuit să treacă prin Parlament, iar ordonanța a primit câteva modificări (la modificările pe care le-a adus deja), cuprinse în Legea nr. 93/2019, publicată miercuri în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 354 și în vigoare de sâmbătă.

Concret, parlamentarii au votat pentru o perioadă mai mică în care salariatele să facă cererea pentru continuarea muncii și peste momentul când ar fi putut să se pensioneze. Astfel, ei au decis ca cererea de continuare a activității să se facă în 30 de zile calendaristice anterior împlinirii condiţiilor de vârstă standard şi a stagiului minim de cotizare pentru pensionare. Perioada prevăzută acum de Codul muncii e de 60 de zile.

detalii pe avocatnet.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *