Metroul din Drumul Taberei, din nou în aer

Oficialii Metrorex au semnat contractul de automatizare și siguranță a circulației pentru Magistrala 5 de metrou din Drumul Taberei cu firma Alstom.

Licitația a fost contestată în instanță și s-a așteptat finalizarea procesului. Noua linie de metrou risca să rămână muzeu și să nu fie deschisă pentru că încă nu se tranșaseră în instanță contestațiile depuse la licitația privind sistemul de automatizare.

Contractul pentru automatizarea traficului la M5 metrou a fost semnat duminică la Guvern, în prezența premierului Viorica Dăncilă și a ministrului Transporturilor. Contractul Metrorex – ALSTOM TRANSPORT S.A. vizează furnizarea “Sistemului de siguranță și automatizare a traficului, inclusiv echipamentul de siguranță îmbarcat pe tren și sistemul de informare dinamică (inclusiv sonorizare) pentru Magistrala 5. Secțiunea Râul Doamnei – Eroilor (PS Opera) inclusiv, Stația și Depoul Valea Ialomiței. Contractul în valoare de 112.923.292,72 lei, fără TVA ,va avea o perioadă de execuție de 9 luni. Contractul a fost atribuit firmei Alstom în urmă cu mai bine de un an, dar nu a putut fi semnat din cauza unui proces intentat de Siemens, care a contestat descalificarea ofertei sale de la licitație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *