Adio BREXIT! Răsturnare de situație, premierul britanic ar putea fi înlăturat

Mai mulţi miniştri importanţi ai cabinetului britanic urmăresc să o înlăture pe Theresa May de la conducerea guvernului în următoarele zile, a scris sâmbătă publicaţia Sunday Times.

Soarta Brexitului devine incertă în cazul în care Theresa May va fi înlăturată din fruntea guvernului.

Nu este clar cum, când şi chiar dacă Marea Britanie va părăsi UE. May, care a votat pentru rămânerea în UE şi şi-a câştigat poziţia politică în haosul de după referendumul din 2016, a promis să ducă la bun sfârşit Brexitul, dar şi-a subminat poziţia de şef al guvernului prin înfrângerea suferită în 2017, care a costat Partidul Conservator, din care face parte, majoritatea parlamentară.
Acordul de retragere din UE, negociat de premier, a fost respins de parlamentarii britanici de două ori, cu o majoritate covârşitoare. Sunday Times face referire în articolul său la un total de 11 miniştri importanţi ai cabinetului, fără a-i numi. Aceştia consideră că prim-ministrul ar trebui să se retragă şi avertizează că Theresa May a devenit o figură toxică şi haotică, a cărei judecată „a scăpat de sub control”.

„Sfârşitul este aproape. Va pleca în 10 zile”, a declarat un ministru pentru Sunday Times, sub protecţia anonimatului.
„A început să îi scape de sub control judecata. Nu poţi fi membru al cabinetului şi să îţi bagi pur şi simplu capul în nisip”, a mai declarat pentru publicaţia britanică un alt ministru.

agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *