Protocol între Ministerul Educaţiei, Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” şi Muzeul Memorial al Holocaustului din SUA

Toate cele trei cantine, R1, R2 si R3, ale complexului studentesc din Regie, sunt dezafectate, joi 17 iunie 2010. In imagine, Ecaterina Andronescu, rectorul Universitatatii Politehnice Bucuresti (UPB).

Ministerul Educaţiei Naţionale, Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” şi Muzeul Memorial al Holocaustului din Statele Unite ale Americii au semnat, vineri, un protocol de cooperare care are ca obiect stabilirea şi implementarea activităţilor educaţionale dedicate istoriei şi înţelegerii Holocaustului.

„Apreciez că s-au înregistrat progrese semnificative în colaborarea noastră, prin programele educaţionale dezvoltate şi prin programele de instruire a cadrelor didactice urmărindu-se inclusiv o înţelegere mai profundă a istoriei şi a Holocaustului. Educaţia este esenţială în acest proces, deoarece împiedică apariţia manifestărilor xenofobe, antisemite sau violente”, a declarat ministrul Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu, în cadrul ceremoniei de semnare a protocolului, potrivit unui comunicat de presă transmis de MEN.
La eveniment, care a avut loc la sediul Ministerului Educaţiei, au participat, alături de reprezentanţii celorlalte două instituţii semnatare, Alexandru Florian şi Radu Ioanid, noul ambasador al Statului Israel la Bucureşti, David Saranga, şi reprezentanţi ai Ambasadei SUA în România. Ministrul Educaţiei şi-a manifestat recunoaşterea pentru sprijinul pe care Institutul „Elie Wiesel” şi Muzeul Holocaustului de la Washington îl acordă MEN în demersurile de a promova studiul Holocaustului în şcolile şi universităţile din România. Ecaterina Andronescu a avut şi o întâlnire cu noul ambasador al Statului Israel în România, David Saranga, în cadrul discuţiilor fiind subliniată buna colaborare bilaterală în domeniul Educaţiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *