Dispar mașinile cu volan pe dreapta

Ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană fără acord ar putea avea efecte şi pe şoselele din România. Maşinile second hand cu volan pe partea dreaptă nu vor mai fi înmatriculate, de luna viitoare, conform digi24.ro.

În România sunt înmatriculate în acest moment peste 60.000 de autoturisme cu volan pe dreapta, iar în cazul în care acordul comun privind Brexitul nu va fi semnat, începând cu data de 30 martie, aceste maşini care au volanul pe partea dreaptă vor fi singurele care vor mai putea circula în ţara noastră.

Efectele se văd deja în târgurile auto.

Nicolae Răgălie, director de târg auto: „Pe măsură ce trece timpul vor dispărea una câte una, pe măsura uzării lor şi vom rămâne fără nicio maşină cu volan pe partea dreapta”. Piloţii experimentaţi spun că e riscant să circuli cu o maşină cu volan pe dreapta într-o ţară în care infrastrucura nu e făcută pentru aşa. Sorin Ene, pilot: „Manevra de a ne asigura este mult mai complexă şi ne solicită extraordinar de tare neavând câmpul vizual necesar şI facem ceva de genul, ne înclinăm, părăsim scaunul, ceea ce dezechilibrează şi ne scoate din acea concentrare. Plus că trebuie să trecem cu maşina de axul drumului ceea ce este foarte foarte periculos.”

detalii pe digi24.ro

1 thought on “Dispar mașinile cu volan pe dreapta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *