ATENȚIE! Schimbare majoră la pensii

leul se prabuseste

Contributorii la Pilonul II de pensii pot cere de acum ca statul să nu mai facă viramentele lunare către pensia administrată privat, urmând ca toată contribuţia să meargă doar la Pilonul I (pensia de stat).

Autoritatea de Supraveghere Financiară a publicat în Monitorul Oficial o normă în acest sens. Contributorii îşi pot muta contribuţia după minimum 5 ani de cotizare la Pilonul II, iar banii strânşi acolo rămân în administrarea fondului privat de pensii până la pensionarea contributorului.
pilonul II de pensii Guvernul va discuta despre o modalitate de transfer a pensiei de la Pilonul II la cel de stat până la jumătatea anului pilonul II de pensii Guvernul va discuta despre o modalitate de transfer a pensiei de la Pilonul II la cel de stat până la jumătatea anului
Contributorii cu o vechime de minimum 5 ani la Pilonul II de pensii pot cere încetarea contribuţiei la fondul privat care le administrează banii şi virarea contribuţiei de 3,75% la Pilonul I (pensia de stat), potrivit unei norme publicate marţi de Autoritatea de Supraveghere Financiară în Monitorul Oficial.
Mutarea contribuţiei se face începând cu luna în care contributorul a depus cererea.
„Cererea privind retragerea de la fondul de pensii administrat privat, corect și complet formulată de către un participant în baza art. 32 alin. (6) din Lege are drept efect încetarea plății contribuțiilor începând cu contribuția aferentă lunii în care a fost depusă cererea”, se arată în norma ASF.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *