Petre Daea: Eu sunt ministerul hranei

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a vorbit, la Jurnalul de Seară, încă o dată despre problema cormoranilor, al căror număr spune că trebuie redus prin metodele „cunoscute şi aplicate de alte ţări”.

Petre Daea a menţionat că a stabilit o întâlnire cu reprezentanţii Comisiei Europene, pentru un program în acest sens, care să fie autorizat împreună. „Vreţi să alegem între cormorani şi români? Eu aleg românul”, a subliniat ministrul. „Am stabilit o întâlnire cu reprezentanţii de la CE pentru un program pe care să îl autorizăm împreună. Reducem efectivele prin metode cunoscute şi aplicate de alte ţări. Dvs vreţi să alegem între cormorani şi români? Eu aleg românii, românul are prioritate. Aici nu e de ales între cormorani care îmi place mie cum zboară şi avem ONG-uri care cântăresc imaginar ce înseamnă acest domeniu.

Eu sunt ministerul hranei, răspund de hrana în România. Nu îmi permit să las de trei ori cantitatea de peşte să o mănânce cormoranii şi noi să ne facem că nu vedem”, a declarat Petre Daea, care şi-a susţinut punctul de vedere cu datele unui raport european, care atrăgea atenţia că „problema Europei sunt 300.000 de tone de peşte care pierd din cauza acestei păsări, duşmanul nr. 1”, a precizat Daea.

Întrebat de ce a folosit exprimarea conform căreia „cormoranii fac baie în piscină în România”, Daea a răspuns că a folosit o figură de stil, pentru a fi convingător. Ministrul Agriculturii a afirmat că producţia de peşte a României este de numai 12.000 de tone, deoarece cormoranii mănâncă 30.000 de tone, iar numărul acestor păsări în ţara noastră este de 100.000.
Digi24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *