Anunțul Guvernului despre Taxa pe lăcomie

Darius Vâlcov, consilierul premierului Viorica Dăncilă, a anunţat, duminică seara, că discută modificare „taxei pe lăcomie” pentru energie, deoarece sunt nişte probleme legate de încălzire. Discuţiile vor fi făcute după aprobarea bugetului.

„Taxa pe lăcomie, nu cred că s-a pus niciodată problema (de renunţare – n.red.). Există discuţii pe taxa pe lăcomie pe anumite aspecte. Vorbim de nişte analize pe energie. Vorbim de producătorii pe cărbune, pe încălzire, de regulă, de CET-uri, de CEO Oltenia, CEO Hunedoara. Acolo sunt nişte analize, pentru că, în 2018, în afară de faptul că economia a dus-o într-un ritm bun, s-au făcut şi foarte multe analize care vor pregăti sau o pregătit reformele din acest an. În ceea ce priveşte energie, vorbim de o componentă de reformă. Este posibil ca pe acest mic segment să se modifice”, a afirmat Darius Vâlcov, într-o emisiune la Antena 3.

Consilierul premierului a spus că trebuie modificată taxa pe lăcomie, făcând referire la „riscul de încălzire”.

„Se ştia (de riscul de încălzire, înainte de adoptarea OUG nr. 114/2018), au fost făcute nişte analize, s-a discutat în coaliţie, în coaliţie s-a decis ceva, am mers la ministere, la ministere s-a decis altceva. Lucrurile sunt un pic neclare de la momentul construcţiei. Ceva a fost acolo, pentru că iniţial aşa ar fi trebuit să fie, fără partea de încălzire. Se pare că în forma în care a ieşit în public a existat această modificare. Mai mult, şi o greşeală, o scăpare, când s-a discutat despre reducerea taxelor la constructori. La sectorul construcţiilor, acolo lipseşte un cuvânt. Greşeala aceia se poate remedia printr-o simplă modificare”, a detaliat Vâlcov.

Mediafax

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *