ANUNȚUL ministrului Muncii despre PENSII, recalculare și creșterea punctului de pensie

Marius Budăi, ministrul Muncii a declarat că, în acest an, există un excedent în bugetul pentru pensii şi a explicat cum se vor recalcula pensiile.”Am avut foarte multe discutii pe buget, am masurat si cantarit de zece ori si am aranjat o singura data. Sunt linistit avem pensiile asigurate si suntem in postura de a adopta bugetul. Pe pensii avem asigurate sumele pentru cresterea punctului de pensie de la 1 septembrie 2019, avem suma si pentru recalcularea in care suntem, putem spune ca suntem pe final de implementare soft, vom plati de la 1 octombrie 2018 diferentele si apoi cu noul cuantum in plata”, a anunţat Marius Budăi la România TV.

Ministrul Muncii s-a referit şi la informaţiile conform cărora la recalcularea unor grupe speciale şi grupa 1 au ieşit pensii mai mici:

„Nu, noi nu am ajuns inca sa emitem decizii. Aceste informatii vin de la faptul ca am spus la TV ca am prins o prevedere ca daca sunt astfel de cazuri rămâne cuantumul cel mai avantajos, nici o pensie nu va fi diminuată”, a precizat oficialul guvernamental.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *