INCREDIBIL! Cum a fost pedepsit angajatul din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti care a dat undă verde medicului fals să opereze

După ce presa a dezvăluit că italianul cu doar 8 clase a devenit medic în România, Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti l-a sancționat disciplinar funcţionarul care a eliberat cod de parafă de  a fost mutat disciplinar până la finalizarea anchetei interne.

DSP reacţionează în cazul escrocului italian care s-a dat drept medic renumit şi a efectuat intervenţii medicale în mai multe clinici private din România. În fapt, el nu avea studii medicale, ci doar 8 clase, şi lucrase ca valet într-o parcare. După dezvăluirile făcute de Libertatea, Direcţia de Sănătate Publică a anunţat că Matteo Politi, cunoscut drept medicul Matthew Mode, a primit cod de parafă de la Biroul de Informatică şi Biostatistică Medicală în martie 2018, iar funcţionarul care i l-a eliberat-o a fost mutat disciplinar până la finalizarea anchetei interne. De asemenea, DSP a precizat că vor fi verificate toate codurile de parafă eliberate în 2018.

„Codul de parafă atribuit domnului Matteo Politi a fost eliberat în data de 23.03.2018 de către Biroul de Informatică şi Biostatistică Medicală. Conducerea instituţiei a demarat o anchetă internă şi a sesizat în conformitate cu prevederile legale în vigoare Comisia de disciplină de la nivelul DSPMB pentru analizarea modului în care funcţionarul public din cadrul biroului mai sus menţionat a soluţionat solicitarea domnului Matteo Politi. Menţionăm că funcţionarul public a fost mutat disciplinar, urmând ca până la finalizarea cercetării disciplinare să-şi desfăşoare activitatea în cadrul altui compartiment.
De asemenea a fost dispus un control la nivelul Biroului de Informatică şi Biostatistică Medicală pentru verificarea modului în care au fost eliberate codurile de parafă în cursul anului 2018. (…) Conducerea va dispune toate măsurile necesare pentru ca un astfel de incident să nu se mai repete”, a precizat conducerea DSP Bucureşti într-un comunicat de presă.

Un fals medic italian a operat la clinici private din România, sub numele de Matthew Mode, fără să aibă studii medicale, scrie Libertatea. Bărbatul, pe numele real Matteo Politi, avea opt clase absolvite, iar în trecut lucrase ca valet de parcare. Escrocul a reuşit să convingă conducerile mai multor clinici private din România să-l lase să opereze în cabinetele lor, deşi nu avea avizul Colegiului Medicilor. Avea doar un aviz de la DSP.

Escroc italian care se dădea drept medic a fost demascat de celebrul chirurg estetician Adina Alberts. Ea a mărturisit că şi-a dat seama că are de-a face cu un impostor după ce l-a văzut cum face injecţii. Tot ea a fost cea care l-a reclamat la colegiul medicilor, dar şi la poliţie încă din toamna anului trecut.
„Eu sunt medicul care a constatat că acest doctor nu știe să opereze și eu am anunțat și Poliția, eu am anunțat și Colegiul Medicilor, de la mine au plecat toate. Din momentul în care eu am anunțat Colegiul Medicilor au trecut câteva luni bune, din păcate. Am anunțat, cred că la sfârșitul lunii octombrie sau noiembrie. Poliția și-a făcut datoria și a făcut dosarul pe care a trebuia să-l facă. Tot ce pot să vă spun este că eu sunt medicul care a dat aceste informații către Colegiul Medicilor și către Poliție. El a avut pe mână mulți pacienți, din păcate și după (ce au fost anunțate autoritățile – n.r.)”, a declarat Adina Alberts, într-o intervenție telefonică pentru B1 TV.

Un comentariu pentru “INCREDIBIL! Cum a fost pedepsit angajatul din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti care a dat undă verde medicului fals să opereze

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *