Premierul Viorica Dăncilă a luat o decizie privind DEMISIA

Premierul Viorica Dăncilă a afirmat,  la Antena 3, că războiul politic dus în 2018 de preşedintele Klaus Iohannis şi de Opoziţie nu a adus niciun beneficiu ţării, şi aceştia nu au înţeles că este nocivă exportarea disputelor interne la Bruxelles.

„Ţara nu poate fi ajutată cu un război român contra român, pentru că în 2018 acest lucru s-a întâmplat. A fos to bătălie care nu s-a bazat pe lucruri logice, ci doar din considerente ilogice sau pornid de la campania electorală. Cred că niciodată un premier nu a fost mai atacat şi nu s-a încercat de atâtea ori ca activitatea guvernamentală să fie împiedicată să îşi atingă obiectivele. Eu cred că anul 2018 putea fi un an mai bun dacă există consens, dacă se înţelegea că dincolo de război mai importantă e ţara şi acest război să nu îl exportăm la Bruxelles. Din păcate, în 2018 s-a întâmplat acest lucru. Mai mult, aţi vorbit despre Israel, despre acea plângere penală care a adus România într-un con de umbră”, a afirmat Viorica Dăncilă, marţi la Antena 3, întrebată de atacurile şefului statului Klaus Iohannis şi ale liderilor Opoziţiei.
Întrebată dacă aceste lucruri au avut avut vreun efect psihic sau dacă au debusolat-o, premierul a răspuns: „În acel moment nu m-am gândit la mine. Ştiam că e o acuzaţie nefondată, dar m-am gândit la modul în care va fi privită România şi mă gândeam ca partenerii noaştri strategici să nu fie influenţaţi de această abordare. Ştiam că voi ţine mereu cu România şi că nu aş fi în stare niciodată să îmi trădez propria ţară. Dar acest lucru a arătat neputinţa unor oameni, caracterul unor oameni, care îşi spun lideri de partid şi care au acţionat prin plângeri penale, prin jigniri. Poporul român e onest şi poate face diferenţa între bine şi rău. Eu cred că este un prejudiciu imens adus României”, a explicat şeful Executivului. Aceasta a adăugat că nu ar fi putut niciodată să îşi dea demisia pentru că nu ar fi putut să dezamăgească oamenii care au crezut în ea. „Niciodată, nu puteam să dezamăgesc oamenii, pe cei care au crezut în mine, nu puteam să dezămăgesc colegele şi colegii şi nu puteam să dezamăgesc femeile din România că un premier imediat va ceda şi îşi va da demisia, la o acuzaţie nefondată. Acest lucru m-a făcut să am mai multă încredere în mine. Dacă la început am fost nedumerită de această abordare, acum am mai mult încredere, în mine în echipa mea, şi în niciun caz nu îmi voi da demisia”, a conchis Dăncilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *