Băsescu aruncă bomba: Ruşii în jurul frontierelor noastre, iar aliaţii din NATO se implică consistent pentru a descuraja orice gând ostil al Rusiei faţă de România

Fostul președinte Traian Băsescu a afirmat, pe Facebook, că „țara arde și ministrul Apărării Naționale se piaptănă!”. Băsescu a precizat că aliații din NATO se implică consistent pentru a descuraja rușii în jurul frontierelor noastre, în schimb, Gabriel Leș se ocupă cu organizarea licitațiilor.

“Ţara arde şi Ministrul Apărării Naţionale se piaptănă! La frontierele României situaţia de securitate este destul de tulbure.
-La frontiera de Est avem parte din teritoriul Republicii Moldova ocupat de trupe ale Federaţiei Ruse cu 21000 tone de armament depozitate în Transnistria;
-La frontiera de Nord şi de Est avem Ucraina aflată în război deschis cu Federaţia Rusă;
-La frontiera de Sud-Vest avem Serbia, bine susţinută de Moscova, aflată aproape pe picior de război cu Kosovo, gata să reaprindă războiul din Balcani;
-La Est, frontiera aeriană şi maritimă este sub presiunea generată de acţiunile ostile ale Federaţiei Ruse din Marea Neagră, care se manifestă prin acţiunile directe împotriva flotei militare a Ucrainei dar şi prin acţiuni provocatoare la adresa NATO prin înarmarea fără precedent a Crimeii;
În această situaţie, SUA şi Polonia au dizlocat efective consistente în baze militare din România, SUA, Canada, Regatul Unit şi alte state NATO sprjină cu avioane de luptă protejarea spaţiului aerian al României, ofiţeri de stat major din state membre NATO lucrează în statele majore ale unităţilor şi marilor unităţi de pe teritoriul naţional, marina militară a SUA, a Franţei sau Marina Regală dizlocă prin rotaţie forţe navale cu care să menţină echilibrul de forţe în Marea Neagră.
Altfel spus, toată lumea se agită: ruşii în jurul frontierelor noastre, iar aliaţii din NATO se implică consistent pentru a descuraja orice gând ostil al Federaţiei Ruse faţă de România.
Dar să vedem cu ce se ocupă Ministerul Apărării în tot acest timp:
1.Organizează licitaţie pentru cumpărarea a 3000 de camioane şi platforme de transport necesare trupelor terestre. Rezultatul? Licitaţia este contestată iar contractul nu poate fi semnat.
2.Organizează licitaţie pentru modernizarea a 20 avioane IAR 99 aparţinând forţelor aeriene şi aducerea lor la standard Super Şoim. Rezultatul? Licitaţia este contestată iar contractul nu poate fi semnat.
3.Organizează licitaţie pentru achiziţia a 4 corvete multirol necesare forţelor navale. Rezultatul? Însuşi Ministerul Apărării, organizatorul licitaţiei, sesizează Parchetul Militar pentru suspiciuni legate de derularea licitaţiei iar contractul nu poate fi semnat.
4.Şi, pentru că toate acestea nu erau suficiente, Ministrul Apărării declară public faptul că nu este legală prelungirea mandatului Şefului Statului Major al Armatei şi declanşează procedura de contestare a decretului emis de Preşedintele României.
Mă întreb ce-or gândi despre noi aviatorii, marinarii, puşcaşii marini, infanterişti din armatele statelor NATO care vin în România pentru a o apăra dacă ar fi nevoie, când la noi văd atâta neputinţă ?”, a scris Traian Băsescu pe facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *