Bilanțul deceselor din cauza gripei crește

Un bărbat în vârstă de 60 de ani din judeţul Prahova a murit din cauza gripei, numărul total al persoanelor decedate în urma îmbolnăvirii cu virusul gripal ajungând la 11, potrivit Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Bărbatul avea condiţii medicale preexistente şi nu era vaccinat antigripal. Au fost comunicate cinci decese confirmate cu virus gripal în ultima săptămână, iar de la începutul sezonului 2018 – 2019 au fost înregistrate 11, conform INSP. Gripa are ca simptome febră ridicată, de 39-40 de grade Celsius, care se instalează brusc, tuse seacă, dureri musculare și senzația de oboseală puternică.
Sfaturile medicilor pentru evitarea virusului
Specialiştii recomandă consultarea medicului de familie pentru simptome care sugerează gripa şi care poate stabili o eventuală indicaţie pentru spitalizare; izolarea voluntară la domiciliu a persoanelor care prezintă simptomatologie asemănătoare gripei; respectarea etichetei tusei şi strănutului (utilizarea de batiste de unică utilizare sau tuse/strănut la nivelul părţii interne a articulaţiei cotului); igiena adecvată a mâinilor, în vederea reducerii răspândirii virusului, purtarea echipamentului de protecţie adecvat (măşti, mănuşi, halate) de către vizitatori şi personalul medical; continuarea vaccinării antigripale.

antena3.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *