Cea mai multă mâncare din import se vinde în Lidl și Kaufland

Cei mai mari importatori de produse agroalimentare din România sunt Lidl şi Kaufland.

Cinci dintre cei mai mari importatori de produse agroalimentare din România sunt retaileri, arată ultimele date furnizate economica.net de către Institutul Naţional de Statistică. Este vorba despre retailerii germani Lidl şi Kaufland, parte a aceluiaşi grup Scharz, cei care au ocupat primele poziţii şi în 2017, Rewe România, operatorul brandului Penny Market care a coborât trei poziţii, de pe cinci pe opt, Profi Rom Food care a urcat un loc de pe 11 pe zece, Metro Cash and Carry care a ajuns pe locul 11 de pe poziţia 12.
Este vorba despre retaileri care au în comun ponderea mare a mărcilor private, mare parte dintre ele fabricate peste graniţe. În ceea ce priveşte evoluţia Rewe, aceasta ar trebui pusă în contextul în care retailerul german a vândut în 2015 divizia sa de supermarketuri Billa către concurentul Carrefour, astfel că acum operează doar brandul Penny Market cu care s-a extins anii trecuţi destul de agresiv. Retailerul a inaugurat 26 de unităţi în 2017, iar anul trecut 15, ajungând la o reţea de 236 de unităţi la nivel naţional.
Retailerul german a deschis în 2017, în România, 26 de noi magazine, mai multe decât în orice altă ţară europeană în care e prezent.

mai multe pe economica.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *